Samen tegen Corona

9500 Geraardsbergen is slechts één van de vele initiatieven die de voorbije dagen zijn gelanceerd om alle problemen rond het coronavirus aan te pakken. Graag belichten we hieronder enkele andere sites/ platformen die zich richten op andere problemen tijdens deze corona-crisis. Samen sterk!

Lokale initiatieven

Geraardsbergen Helpt

Heb je zelf een hulpvraag of ben je op zoek naar een vrijwilliger(s) voor hulp?
Op de website vind je de nodige info terug om contact op te nemen. De website zal regelmatig worden geüpdatet met nieuwe vacatures.

Via de Facebookpagina Solidair Geraardsbergen willen we Geraardsbergenaars samenbrengen en elkaar ondersteunen tijdens de coronacrisis. Want in moeilijke tijden kan elk klein gebaar een grote hulp betekenen voor onze medemens.

Omdat we merken dat er heel wat initiatieven worden opgestart, bundelen we deze graag onder één pagina. Op die manier krijgen we een overzicht van het aanbod en de vragen die in Geraardsbergen leven

Algemene initiatieven

maakjemondmasker.be

Om de strijd tegen #COVID19BE te winnen, hebben ze dringend nood aan mondmaskers. Maar die zijn bijna uitgeput. Zij bezorgen hen alvast een back-up plan, met hun zelfgemaakte maskers. Zij laten onze zorgverleners niet stikken. Handmade. With love.

Steunhorecavlaanderen.be

Restaurants en cafés worden extra hard getroffen door Covid-19. Maar daar kunnen we samen iets aan doen. Door afhaalmaaltijden te bestellen. Het is makkelijk, lekker en snel. Je hoeft zelf niet te koken en je helpt een zelfstandige de crisis overbruggen. Een no-brainer, toch? Zo kan je ook na de crisis weer naar je favoriete kroeg of restaurant.

coronadenktank.be

Help out-of-the-box oplossingen bedenken tegen het Coronavirus.

praatbox.be

Met Praatbox kan je videobellen met iemand waar je geen fysiek contact mee mag hebben.

Shoplokaal

Deze zoekmachine toont enkel resultaten van Belgische webshops. Handelaars die door de huidige maatregelen onze steun meer dan ooit kunnen gebruiken. Tijd voor wat online chauvinisme! #kooplokaal

Actie2020.be

Actie 2020 is een platform waarop bedrijven en goede doelen in de coronacrisis elkaar kunnen vinden. Bedrijven die willen helpen en goede doelen die extra hulp kunnen gebruiken.

Bedrijven posten wat ze kunnen aanbieden en goede doelen vertellen wat ze nodig hebben. Via dit platform kan je als bedrijf makkelijk goede doelen contacteren en omgekeerd.

Belgen kunnen niet meer op café of restaurant de komende weken. Heel wat horecazaken gaan dus een periode zonder inkomsten tegemoet. AB InBev wil zijn partners dan ook ondersteunen in deze moeilijke periode .Maar ook jij kan helpen!

Nu al aan het aftellen naar het moment dat je opnieuw een lekker schuimend pintje kan drinken aan de toog van je favoriet café? Bestel je pintjes alvast in Café Courage!

Hulp voor helden

In de strijd tegen de corona-epidemie staan elke dag tienduizenden zorgverleners paraat. Het is aan ons om hen en hun families bij te staan.

Bpost – Gratis postkaartjes

De boodschap in verband met het coronavirus is duidelijk: “Blijf in uw kot”. Maar zelfs als de boodschap is om afstand te houden, helpt bpost je dichter bij anderen te brengen. Via de Mobile Postcard-app kan iedereen 10 gratis postkaartjes verzenden. Tijd dus om een lieve en warme boodschap op te sturen naar de mensen van wie u houdt, maar die u momenteel even niet kan bezoeken.

Wij helpen mee

Wij zorgen ervoor dat jouw beschermmateriaal terechtkomt bij de zorgverleners die er nood aan hebben. Kan je je beschermmateriaal niet zelf brengen, laat onze koeriers dit dan doen voor jou.

#lockdownlove

Wie lockdown zegt, zegt liefde. Rauwe, pure, onbaatzuchtige liefde voor uw medemens – voor jong en oud, door dik en dun, in ziekte en gezondheid. Noem het ‘samen sterk’ of ‘corona-burgerzin’, wanneer de winkels sluiten en de zetel onze beste maat wordt, zweren wij bij #lockdownlove.

Andere initiatieven?

Ken je nog een initiatief die in dit lijstje thuishoort? Laat het ons weten via info@9500-geraardsbergen.be 

Login

Register

Already have account?

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Fijn dat u er bent! Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.